Rulo çim

RULO ÇİM, UZUN ÖMÜRLÜDÜR, ZAHMETSİZDİR, EKONOMİKTİR.

SAĞLADIĞI GÖRÜNTÜYLE YAŞAM KALİTENİZİ ARTTIRIR.

 

NEDEN RULO ÇİM ?

İdeal ortamda güçlüce yetiştirilen hazır çim tüm hastalık ve yabancı otlardan arındırılmıştır.

Daha az su, daha az bakım ister.

Sıcak yaz günlerinde hazır çimin sık formu kullanım çevresinde serinlik  ve bol oksijen sağlar.

Sık yapılı hazır çim, hava kirleticiler için iyi bir filtredir.

Çim alan oluşturmanın en sağlıklı, en hızlı ve en ekonomik yolu rulo çim dir.

Örtme tutunma kapasitesi çok yüksek olduğundan en kısa sürede yararlanma ve en uzun süre kullanma sağlar.

Basmaya dayanıklıdır.

Çimlenme ve güçlü kök yapısıyla tutunma gücü yüksektir.

 

HİZMETLERİMİZ ...

Çim Yenileme

            Mevcut çim alanlarınız zaman içerisinde yanlış uygulamalar veya yetersiz bakım sonucunda kısmen veya tamamen zarar görebilir. Bu gibi durumlar karşısında çim alanınızın bozulan kısımları veya tamamı söküldükten sonra gerekli işlemler yapılarak alanınıza tekrar hazır çim uygulanır. Bahçeniz 1-2 gün gibi çok kısa süreler içerisinde tekrar sağlıklı görünümüne en kolay ve en ekonomik şekilde kovuşmuş olur. 

 

Yeni Uygulama

            Bir alanın sağlıklı bir şekilde çimlendirilmesi uzunca süreler alan meşakkatli uğraşlar ve yüksek maliyetler getirebilir 1-2 gün gibi kısa süreler içerisinde zahmetsizce ve en ekonomik yoldan bahçelerinize hazır çim uygulayarak sizi tüm bu dertlerden kurtarıyoruz. Yeni uygulama yapılacak alanda öncelikle toprak işleme ve tesviye işlemleri yaplılır. Daha sonra yabancı ot ve zararlılara karşı önlemler alınır. İşlenmiş bu alan üzerine hazır çim uygulanır. 

 

KULLANDIĞIMIZ HAZIR ÇİM TÜRLERİ ve TEMEL ÖZELLİKLERİ ...

 

Uganda / Bermuda

 

Her türlü yeşil alana uygun aşırı basılmaya, kuraklığa ve aşırı tuzluluğa dayanıklı bir çim türüdür.  Park ve bahçeler, futbol ve golf sahaları, hipodromlar, fuar ve oyun alanları, 

işletme bahçeleri, refüjler ve yol kenarları kullanım alanlarından bazılarıdır. İklim koşullarına bağlı olarak haftada 1-2 sulama ve her sulamada metrekareye 15-20 lt su yeterlidir.

 

4 Mevsim

 

Basılmaya dayanıklı yarı gölge ve güneşli  alanlara uygun estetik görünümlü bir çim türüdür.  Park ve bahçeler, futbol ve golf sahaları, hipodromlar, fuar ve oyun alanları, işletme bahçeleri, refüjler ve yol kenarları kullanım alanlarından bazılarıdır. İklim koşullarına bağlı olarak haftada 2-3 sulama ve her sulamada metrekareye 10-20 lt su yeterlidir.

 

SIKÇA SORULAN SORULAR ve CEVAPLARI...

 

- Kendim döşeme yapabilirmiyim? ---cvp--- Tabiki yapabilirsiniz. Ancak öncelikle döşeme yapılacak zemini hazırlamanız gerekir.

- Zemin hazırlığı nasıl  yapılır? ---cvp--- Uygulama yapılacak alanda daha önceden ekilmiş çim yada yoğun miktarda yabancı ot var ise öncelikle bir  ot ilacı atılarak tüm bitkiler öldürülmeli, gereği kadar beklenip tüm ölü bitkiler uzaklaştırılmalıdır. İkinci işlem olarak toprağınız en az 20 cm bellenmelidir. Eğer bahçenizin toprak ihtiyacı var ise bu dönemde karşılamalısınız. Bellenmiş bahçe iyice tırmıklanmalı ardında mastar ile tesviyesi yapılmalıdır. Son olarak üzerinden ağırca bir silindir geçirilerek zemin iyice sıkıştırılmalıdır.

 - Zeminimi hazırladım nasıl döşeme yapacağım? ---cvp--- Öncelikle zaman geçirmeden döşeme işlemine başlamalısınız. Mantık, duvardan duvara halı döşer gibidir. Ne açık alan bırakmalısınız nede üst üste bindirmelisiniz. Kendinize olabildiğince düz bir kenar bulup oradan başlamanızda fayda vardır. Rulonun büyük geldiği yerleri keskin bir maket bıçağı ile kesebilirsiniz.

 -Döşeme işlemimi bitirdim nasıl sulama yapacağım? ---cvp--- Zaman geçirmeden sulamaya başlamalısınız. İlk sulamanızda suyun 15-20 cm aşağılara kadar inmesini sağlayınız. Eğer yaz aylarında döşeme yapıldıysa günde 3-4 kez sulama yapılmalıdır. Bahar ve kış aylarında döşeme yapıldıysa sulama miktarı azaltılır.

 -Yeni döşenmiş çimlerimi ne zaman biçmeliyim? ---cvp--- Çimlerinizi biçmek için köklenmeyi bekleyiniz. Köklenme yaz aylarında  sulamaya bağlı olarak daha hızlı gerçekleşir.  Unutmayınız uzasada uzamasada çimlerinizi haftada birkez biçmek çok faydalıdır.

<<<ÖNEMLİ>>>  Çim hiçbir zaman 1/3 ünden fazla biçilmez. Makinanızın bıçak seviyesini en altta kullanmayızın.

 

MEVSİMLERE GÖRE TEMEL ÇİM BAKIMLARI...

İLKBAHAR

Çimler uzamaya başlayınca çim biçme mevsimi gelmiş demektir. Önce bütün yaprak ve çöpler esnek tırmıkla alınır. İlkbaharda normal bahçe tırmığı çime zarar vereceği için kullanılmaz. İlk biçimde bıçak en yüksek ayara getirilir. Daha sonrakilerde normal boyda biçilir. Makinenin girmediği yerler için makas kullanılır. İlk biçimden sonra silindir çekmek faydalı olacaktır. Kenarlarda bozulma varsa düz kenarlı bir kürekle düzeltilir. Kuru havalarda icap ederse sulama yapılır. Nisan ayında yavaş salınımlı bir çim gübresi atılır. Bir- iki hafta çimler güçlendikten sonra gerekiyorsa ot ilaclaması yapılır.

YAZ

Çimler düzenli olarak biçilir ve sulanır. İhtiyaca göre mevsim içinde 2-5 kere çim gübresi atılır. Kazık köklü kalıcı bitkiler çıkarsa elle sökülür veya sprey şeklinde satılan hazır ot ilacı direkt bitkinin üzerine püskürtülür. Çok sıcak zamanlarda çimler biraz uzun bırakılmalıdır. Aşırı kısa biçme sararma ve kelleşmelere sebep olur. Karıncalar da yazın çimlere musallat olabilirler. Bu durumda granüller halindeki karınca ilacı yuvaların çevresine serpilir.

SONBAHAR

İhtiyaca göre 1-2 defa çim gübresi atılır. Sonbahar için özel hazırlanmış gübreler kullanılmalıdır. Bu gübreler kökleri kuvvetlendirir. Çim alanda en yoğun işler bu mevsimde yapılır. Kalıcı yabani otlar varsa havalar fazla soğumadan ot ilacı yapılır. Bir kaç hafta sonra çimler özel tırmıkla, yoksa bahçe tırmığı ile tırmıklanarak havalandırılır. Bu alet hem dipte biriken kuru ot tabakasını temizler hem de toprağın bir miktar havalanmasını sağlar. Özellikle ağır sahalarda toprağın sivri bir aletle düzenli delikler açılmak sureti ile havalandırılması çok iyi olur. 


İlaçlama biçme ve havalandırma sırasında iyice belirginleşen kel bölümler sonbaharda tamir edilebilir. Bunun için en iyi yöntem hazır çim kullanmaktır. Sonbaharda çimlere toprak takviyesi yapılabilir. Bunun için yanmış gübre ile yarı yarıya karıştırılmış iyi kalite bahçe toprağı elenir. Çimler önceden biçilir. Toprak karışımı her metrekareye 2-3 kürek isabet edecek şekilde serpilir. Bir tahtanın ince ve enli kenarı yer taranırcasına gezdirilerek toprağın çimlerin dibine yayılması sağlanır. Bu işlem diğer bakım çalışmalarından sonra, yama çalışmasından önce yapılır.

KIŞ

Kışın çim alanda fazla iş yoktur. Çim makineleri ve diğer ekipmanın temizlik ve bakımı yapılır. Sıcak iklimlerde kışın seyrek de olsa biçim ve kurak ise sulama yapılabilir. Kuru yapraklar hastalığa sebep olmaması için birikmeden toplanır. Çok ıslak veya donmuş çimlerin üzerinde gezinmemelidir

 

 

 

rulo çim fiyatı hazır çim fiyatı en uygun fiyat garantisi hazır çim ayvalıkta hazır çim ayvalıkta rulo çim otomatik sulama

edremit körfezinde hazır çim rulo çim peyzaj tasarım ayvalık,hazır,çim,edremit,körfezi,damlama,borusu,hunter,rain,bird,

peyzaj,sulama,rulo,tarım,zeytin,silkme,makinası,pellenk, zirai ilaç toros gübretaş gübre şeker npk

gardena,bahçe,netafim,mandallı,boru,fide,satışı,tohum,sivrisinek,karasinek,ilacı,haşere,mücadelesi,site,ev,ilaçlama,

sarımsaklı,altınova,burhaniye,albeyoğlu,yassı,boru,gömeç,zirai,ilaç,akçay,ziraat,market,toptan,perakende,satış

sarımsaklıda hazır çim dikili peyzaj uygulamaları otomatik sulama artur hazır çim satışı artur çandarlı 

hazır çim ve otomatik sulama hazır çim rulo çim
edremit körfezinde hazır çim rulo çim peyzaj tasarım ayvalık,hazır,çim,edremit,körfezi,damlama,borusu,hunter,rain,bird,peyzaj,sulama,rulo,tarım,zeytin,silkme,makinası,pellenk, zirai ilaç toros gübretaş gübre şeker npk
gardena,bahçe,netafim,mandallı,boru,fide,satışı,tohum,sivrisinek,karasinek,ilacı,haşere,mücadelesi,site,ev,ilaçlama,sarımsaklı,altınova,burhaniye,albeyoğlu,yassı,boru,gömeç,zirai,ilaç,akçay,ziraat,market,toptan,perakende,satış