çim Tohumu

 

Evimizin bahçesinden futbol sahalarına kadar her türlü yeşil alanı oluşturabilmenin en temel olgusu amaca uygun kaliteli çim tohumunu kullanmaktır. Kalite ve çeşitliliğin bir arada sunulması ve bu yapılırken de müşteri ihtiyaçlarının ön plana çıkarılması firmamız ilkelerindendir.

 

ÇİM TOHUM ÇEŞİTLERİ

Agrostis Tenuis Amerika orijinli Highland varyetesi mevcut olup Golf alanlarında Festuca rubra rubra ve Festuca commutata türlerinin varyeteleri ile birlikte kullanılır. Diğer görsel alanlarda da kullanılabilen bu çim ince tekstürlü olup, son derece sık bir doku oluşturur.

Agrostis stolonifera : Özellikle Golf alanlarında tercih edilen,ihtiyaca göre karışımlarda yer verilen bir çim türüdür. Yaprak inceliği, yavaş gelişmesi, sık ve alçak biçimlere dayanıklı olması, kendini yenileme ve yeni stolonlar oluşturmadaki başarısı ile alandaki onarıcılığı ön plana çıkar.

Cynodon Dactylon ( BERMUDA GRASS ) : Diğer adı Bermuda Çimi olup Akdeniz iklim kuşağının vazgeçilmez çeşitlerindendir. Özellikle çim alanlar için ıslah edilen çeşitleri çok yayılıcı,ince yapraklıdır ve açık renkte bir çim örtüsü oluşturur. Bazı çeşitleri soğuğa dayanıklı olmakla birlikte genellikle 0°C   altındaki ısılarda canlılığını kaybeder. Basılmaya dayanıklı, kendini yenileme yeteneği yüksek bir çeşittir. Kolay tesis olup derin biçimlerden zarar görmez. Tohumları kabuksuz olanların çimlenme süreleri kısa, çimlenme oranları yüksektir.

Dichondra Repens ( FARE KULAĞI ) : Bazı kaynaklarda Micrantha olarak adlandırılan bu bitki sürünücü yapıda çok yıllık bir yer örtücüdür. Stolonları ile oldukça hızlı yayılır ve toprak seçiciliği yoktur. Gölge ve yarı gölge yerler için soğuğa dayanıklı olması nedeniyle çok uygun bir bitkidir.

Festuca Arundinacea : Soğuğa-Sıcağa, nemli veya kurak şartlara mükemmel uyum göstermesi ile son yıllarda kullanımı en çok artan çeşittir. 3 cm altındaki derin biçimlere uygun değildir. Bu tür ilkbaharda çok hızlı bir gelişim gösterir. Sıcak ve kurak iklim kuşağında spor alanları için kullanılabilecek en uygun çeşittir. Yeni kuşak çimler arasında ülkemizin Akdeniz ve Ege bölgesinde koyu parlak rengi ve dayanıklılığı ile mükemmel sonuçlar vermiştir.

Festuca Ovina : Festuca ovinanın pek çok varyetesi arasında sadece Duriuscula çim tesisi oluşturmaya uygundur. Mükemmel bir çok yıllık çim olup kurak ve zayıf topraklarda iyi performans gösterir. Hastalıklara dayanıklıdır, çok ince yapılıdır ve yavaş gelişir. Islah görmüş çeşitleri yıl boyu rengini korur ve az biçim ister. Golf alanları ve yol kenarlarında mükemmel sonuçlar vermiştir.

Festuca Rubra Rubra : Çabuk tesis olma özelliğinden dolayı en yaygın kullanımı olan varyetedir. F.r. tricophylla kadar ince yapılı olup, sık çim oluşturmasa da, Rizomları sayesinde hasarlı alanları çabuk doldurması  ve doğal görünümü ile farklı amaçlara yönelik karışımlarda yer almaktadır.

Festuca Rubra Commutata : Pek çok özelliği bakımından rizomlu kırmızı yumağa benzeyen bu tür, rizom içermez ve yumak yaşam formundadır. Birim alanda fazla sayıda kardeş oluşturur, ince dokulu çim alanlarının yapımında ve serin iklimlerde çok iyi sonuç verir.

Festuca Rubra Trichophylla : Yarı rizomlu ve yumak formlu büyüyen ve kendini hızlı yenileyebilen bir çim türüdür. Yavaş büyüyen, ince yapılı bir çeşittir ve toprak seçiciliği olmaması nedeniyle karışımlarda çokça tercih edilir. Diğer çeşitlerle uyumu, kurak ve tuzluluğa dayanıklılığı sebebiyle pek çok alanda kullanılabilecek bir çeşittir.

Lolium Perenne : İngiliz çimi olarak bilinir. Ülkemizde çim alanlarının tesisinde en çok kullanılan çeşittir. İnce tekstürlü, gür yapılı, yoğun basılmaya, susuzluğa ve hastalıklara dayanıklı bir çimdir. Yüksek performans dereceleri ile yer alan birçok Lolium varyetesı mevcuttur.

Poa Pratensis : Lolium perenneye göre biraz daha narin yapılı ve daha çok bakım ihtiyacı olmasına rağmen kaliteli çim örtüsü oluşturmakta temel çeşit olarak kabul edilmiş bir çeşittir. Mükemmel kendini yenileme özelliği ile spor alanları tercih edilir. Yavaş gelişen çok yıllık bir çim türüdür. Güçlü rizomları, hızlı tesis olması, kış koşullarına ve hastalıklara dayanıklılığı ile pek çok alanda mükemmel sonuçlar verir.

Trifolium Repens : Derin biçmeye dayanıklılığı ile iyi bir yer örtüsü oluşturur. Soğuğa dayanıklılığının mükemmel olduğu bilinir. Bununla birlikte kurak ve sıcağa dayanımı da iyidir. İlk gelişimi yavaş olmasına rağmen, ileriki dönemlerinde tüm alanı hızlı ve tamamen kaplar.

 

ÇİM TOHUM KARIŞIMLARI

Garden General 4 Mix : Villa ve ev bahçelerinde kullanıp mükemmel sonuç alabileceğiniz özel üretilmiş bir karışımdır. Hastalıklara dayanıklı, soğuğa ve sıcağa direnci yüksek, mükemmel bir çim alanı oluşturmanızı sağlar. Özellikle kaliteli bir çim örtüsü istenen yerlerde kullanıma uygun, basılmaya ve hırpalanmaya karşı dirençli, çok hızlı tesis olabilen, az bakım gerektiren, ileri ıslah metodları ile üretilmiş dört çeşit çim tohumu varyetesinden oluşur.

Garden Enjoy 6 Mix : Spor alanları ve çok basılan yerlere ekebileceğiniz özel üretilmiş bir karışımdır.Hastalıklara dayanıklı, çok sağlam kök yapısı oluşturabilen, sıcağa ve soğuğa dayanımı yüksek, susuzluğa karşı dirençli, mükemmel görüntülü çim örtüsü oluşturur.Özellikle çok hırpalanan alanlarda kullanılabilecek, basılmaya ve hırpalanmaya karşı dirençli, kolay tesis olabilen, az bakım gerektiren, ileri ıslah metodları ile üretilmiş altı çeşit çim tohumu varyetesinden oluşur.

 

rulo çim fiyatı hazır çim fiyatı en uygun fiyat garantisi hazır çim ayvalıkta hazır çim ayvalıkta rulo çim otomatik sulama

edremit körfezinde hazır çim rulo çim peyzaj tasarım ayvalık,hazır,çim,edremit,körfezi,damlama,borusu,hunter,rain,bird,

peyzaj,sulama,rulo,tarım,zeytin,silkme,makinası,pellenk, zirai ilaç toros gübretaş gübre şeker npk

gardena,bahçe,netafim,mandallı,boru,fide,satışı,tohum,sivrisinek,karasinek,ilacı,haşere,mücadelesi,site,ev,ilaçlama,

sarımsaklı,altınova,burhaniye,albeyoğlu,yassı,boru,gömeç,zirai,ilaç,akçay,ziraat,market,toptan,perakende,satış

sarımsaklıda hazır çim dikili peyzaj uygulamaları otomatik sulama artur hazır çim satışı artur çandarlı hazır çim ve otomatik sulama hazır çim rulo çim